Blooz Gallery combineert online verkoop met pop-up expo’s

Pop-up expo Sjoerd Tegelaers & BLooz GalleryBlooz Gallery (onderdeel van Top Kunstbureau)  is een online galerie met een focus op pas afgestudeerde kunstenaars. 

We combineren het online exposeren en verkopen van kunst met pop-up exposities. We zijn nu een half jaar gestart en dus nog volop in ontwikkeling en aan het experimenteren. Via de webgalerie komt kunst letterlijk in de huiskamer op je tablet of telefoon en brengen we het naar de mensen toe, door steeds op zoek te gaan naar nieuwe locaties waar veel mensen van de kunst kunnen genieten. Op deze manier willen we het kopen en bekijken van professionele kunst toegankelijk maken voor een grotere groep mensen en met name jongere doelgroepen.

De drempel om een galerie binnen te gaan is vooral voor veel jonge mensen nog best hoog. Daarnaast is professionele kunst één van de weinige dingen die nog niet veel op internet verkocht wordt door professionele galerieën, terwijl vooral jongvolwassen mensen daar wel klaar voor zijn. Daarom ging Blooz Gallery op zoek naar een nieuw galerieconcept en dat is dit geworden. Online in combinatie met het echt kunnen bekijken van kunst. De eerste online verkopen, pop-up exposities en samenwerkingen met talentvolle kunstenaars zijn een feit, nu afwachten wat de toerkomst in petto heeft!

Foto boven tekst: Kantoor expositie bij Blooz Gallery in De Smeltkroes Nijmegen t/m 13 mei 2015 te zien.

Foto in tekst: Pop-up expositie Sjoerd Tegelaers & Blooz Gallery april 2015, bibliotheek Zwanenveld

Bekijk de webgalerie