Persbericht voor opening Art, Home & Living

Hieronder een persbericht wat ik vanuit COEN (Cultuur en ondernemen Nijmegen) heb geschreven voor de opening van de galerie Art, Home & Living op 29 mei 2015.

Yvon fotoKunst, krijtverf & vintage meubels in Nijmegen-Oost

Art, Home & Living opent 29 mei haar deuren
Art, Home & Living is een inspiratiewinkel in huiselijke sfeer van kunstenares en kleurspecialist Yvon van Bergen. Je vindt er vintage meubels en maar liefst 33 kleuren krijtverf. Daarnaast is het haar galerie én atelier.

In het sfeervolle pand aan de Frans Halsstraat kunnen liefhebbers van kleur, interieur en portretkunst hun hart ophalen.

Feestelijke opening
Yvon nodigt iedereen van harte uit tijdens de feestelijke opening op vrijdag 29 mei tussen 17-20 uur. Er is live muziek van Suzanne Menheere.

En de dag erna is Art, Home & Living extra lang open. “Kom vooral langs en kijk rond voor inspiratie of neem plaats aan de grote tafel en blader door de inspiratieboeken. Ik geef de mensen graag advies voor kleur in hun interieur.” De collectie van vintage meubels en kunst en kleuren op de muur wisselen regelmatig, dus je kunt steeds nieuwe inspiratie opdoen. Het is zeker een bezoekje waard.

kastjeVintage meubels en Annie Sloan krijtverf
In de winkel zijn vintage meubels te koop die door Yvon gerestyled zijn met Annie Sloan krijtverf. De krijtverf kan je direct aanbrengen zonder te schuren of te gronden en hij dekt in één keer. “Ze krijgen daardoor een mooie matte look of juist old skool als je het weer een beetje opschuurt. Ik geef mensen graag tips en workshops over hoe je zelf met deze verf je meubels of muren kan restylen.” Er is keuze uit 33 kleuren Annie Sloan Chalk Paint, maar ook woonaccessoires en meer.

Atelier en galerie
Yvon is afgestudeerd aan de kunstacademie in klassieke portretkunst. Ze schildert vrouwelijke schoonheden. “In mijn geabstraheerde portretten zie je het contrast van een vrolijk kleurenpalet en de mysterieuze uitstraling van de vrouw, dat is typerend voor mijn kunst.” Ze exposeert regelmatig en nu dus ook in haar eigen galerie. Grote kans dat je haar aan het werk ziet, want het is ook haar atelier.

Inspiratiehuis in Gennepportret
De kunstenares woont prachtig in Gennep. “Mijn huis is regelmatig open voor publiek, het is een inspiratiehuis. Mensen kunnen zien hoe ik sfeer heb gecreëerd met kleur, kunst en vintage meubels.”

Art, Home & Living: Frans Halsstraat 88, 6523 CN Nijmegen | tel: 06 33 05 76 28

Opening vrijdag 29 mei: 17-20 uur | Zaterdag 30 mei extra lang open: 10-17 uur

Openingstijden: Wo: 11-18 uur, Vrij: 11-18 uur, Za: 10-14 uur

www.arthomeandliving.nl