DSC_0181 Top Kunstbureau heeft expertise in het organiseren en begeleiden van kunstprojecten voor het onderwijs.

Watch, kunsteducatie

Onder deze naam initiëren en begeleiden Merel van den Nieuwenhof (kunsthistorica) en Jackelien Top gezamenlijke projecten voor het onderwijs. Wilt u een project op maat voor uw school dat kan! Wij gaan graag met u in gesprek. Neemt u dan contact op via info@topkunstbureau.nl of bel Jackelien Top: 06 41638311.

Filosoferen over kunst 

Op dit moment bieden wij twee projecten aan rondom filosoferen met leerlingen over kunst & ambacht. Dit doen wij vanuit een inspirerende omgeving: De Smeltkroes op het Honigcomplex te Nijmegen. De plek aan de waal waar meer dan 100 creatieve ondernemers hun vak uitoefenen en samenwerken op het gebied van ambacht & kunst. Klik op de onderstaande projecten voor meer informatie:

Filosoferen met kinderen over kunst voor het primaire onderwijs

Filosoferen met leerlingen over kunst voor het voortgezet onderwijs

 

Cultuurdag op het Honigcomplex

Een workshopdag met kunst & ambacht op een bruizende en creatieve locatie: Het Honigcomplex te Nijmegen.

In de oude soepfabriek kunnen uw leerlingen een dag ervaren om nooit te vergeten. Met bijv. workshops op de volgende gebieden: film, fotografie, koken, filosoferen over kunst, mode, dans, ontwerpen, houtbewerken en veel meer.

Als docent heeft u meestal weinig tijd om zo’n dag te organiseren buiten school. Graag nemen wij dat voor een groot deel van u over. En in samenwerking met u maken we er een geslaagde dag van!

Wij kennen hier de weg en hebben contacten met diverse ondernemers (kunstenaars en ambachtsmensen) en workshopbegeleiders.

Voor wie?

Voortgezet onderwijs en primair onderwijs.

Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

Merel en JackelienOver ons

Merel heeft o.a. ervaring als projectleider van de Museumschool van Museum Jan Cunen en als kunstcoach van MBO studenten, ze is opgeleid als kunsthistorica. Jackelien heeft ervaring als adviseur en projectleider op het gebied van cultuureducatie binnen het onderwijs en culturele instellingen en heeft zich tijdens haar master o.a. gespecialiseerd in kunsteducatie en beeldende kunst in de afstudeerrichting kunstbeleid en management. Beiden hebben ze ook ervaring als museumdocent.

Wij zijn op de hoogte van ontwikkelingen binnen het onderwijs en in de kunst en hebben ervaring met organisatie van projecten. Daardoor zijn wij in staat een goed cultureel programma neer te zetten aansluitend bij de wensen en mogelijkheden van uw school.